Paperittomien terveyspalvelut

Oheisesta kartasta löydät ne kunnat, joissa paperittomilla on saatavilla kiireellistä laajempaa julkista terveydenhoitoa. Kiireellistä hoitoa saa kaikkialla Suomessa taustaan katsomatta! Lisäksi kaikilla lapsilla on oikeus perusopetukseen ja tällöin myös kouluterveydenhuoltoon.

Löydät tietoa kuntien käytännöistä myös alla olevasta listasta

Huomaa! Tiedot voivat muuttua. Myös pienemmissä kunnissa voi olla paikallisia toimintatapoja. Ajantasaista lisätietoa voi kysyä neuvontanumerostamme: 044 744 9932 ja Helsingin klinikalta numerosta: 044 977 4547. Avustamme tarpeen vaatiessa hoitoon pääsyssä.


Helsinki
Kaikilla paperittomilla Helsingissä on pääsy välttämättömään hoitoon samaan hintaan kuin muillakin helsinkiläisillä. Hoito on keskitetty Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen, mutta voit hakeutua mihin tahansa terveysasemalle. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Espoo
Paperittomilla on pääsy välttämättömään hoitoon. Voit hakeutua hoitoon lähimmälle terveysasemalle. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin samaan hintaan kuin espoolaisilla. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Vantaa
Paperittomilla on Vantaalla pääsy kiireelliseen hoitoon. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin samaan hintaan kuin vantaalaisilla. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Turku
Kaikilla paperittomilla on pääsy kiireelliseen hoitoon. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin samaan hintaan kuin muilla turkulaisilla. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Tampere
Kaikilla paperittomilla on pääsy kiireelliseen hoitoon. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin samaan hintaan kuin muilla tamperelaisilla. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Lahti
Kaikilla paperittomilla on pääsy kiireelliseen hoitoon. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin samaan hintaan kuin muilla asukkailla. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Jyväskylä
Paperittomilla pääsy välttämättömään hoitoon. Neuvolapalvelut saatavilla paperittomille. Lapsille laajat terveyspalvelut. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.

Siilinjärvi
Paperittomille välttämätön hoito. Lapsille ja raskaana oleville laaja terveydenhoito.

Järvenpää
Järvenpään kotouttamisohjelman
mukaan: ”Paperittomien terveydenhuolto järjestetään niin, että tarjotaan kaikkien aikuisten kiireellisen hoidon lisäksi kaikille raskaana oleville ja neuvolaikäisille lapsille laajat terveydenhuollon palvelut, sekä neuvola- että sairaanhoitopalvelut samaan hintaan kuin järvenpääläisille.”

Lohja
”Paperittomille raskaana oleville naisille ja neuvolaikäisille lapsille annetaan laajat terveydenhuollon palvelut sekäneuvola- että sairaanhoitopalvelut samaan hintaan kuin lohjalaisille.” Kotouttamisohjelma

Keusote (Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula)
Yhtymähallituksen pöytäkirjassa hyväksytty: ”Keski-Uudenmaan kuntien alueella oleskeleville paperittomille henkilöille tarjotaan terveydenhuollon ammattilaisen hoidon tarpeen arvioinnin mukaan Terveydenhuoltolain 50 §:n velvoittaman hoidon lisäksi välttämätön terveydenhoito ja se järjestetään kuten kuntayhtymän alueella asuville.”

Start typing and press Enter to search